Kentsel Dönüşüm sistemi ile binanızı inşa ediyoruz
İnşaatı yarıda kalmış binanızı tamamlıyoruz
Kentsel Dönüşüm için Riskli Yapı Tespit Raporunuzu hazırlıyoruz.
Kentsel Dönüşüm Alanı oluşturalım
Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı, Bina Ortak Karar Protokolü,
1/3 Azınlık Hisse Satışı hizmeti veriyoruz.
Binanız için Hatalı Kentsel Dönüşüm İşlemi yapıldığını düşünüyorsanız yardımcı oluyoruz.
Kentsel Dönüşüm
Ülkemizde sadece depremler değil diğer doğa olayları da birer afete dönüşerek can ve mal kayıplarına neden olabilmektedir. Özellikle büyük kentlerde yapılarımızın bir kısmı kaçak olarak üretilmiş, bir kısmı da mühendislik hizmeti almış olsa bile yeterli ölçüde denetim yapılmadan üretildikleri için, imarlı veya imarsız, müstakil veya hisseli parseller üzerinde ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapılardan kaçak oluşmuştur.
Tüm bu nedenler kentlerimizde “kentsel dönüşüm” konusunun gündeme gelmesine yol açmıştır. Kentsel dönüşüm kapsamında üretilecek olan yapılar hem depreme karşı güvenli olacak hem de geleceğe güvenle bakmanızı sağlayacaktır.
Neden ARS Yapı?
Kentsel Dönüşüm sadece deprem açısından yüksek risk taşıyan bölgeler ve yapılar için geçeli değildir. En az bunlar kadar dikkat çeken bir diğer riskli grup, Standardı düşük ve niteliksiz yapılardır. Bunlar da kentsel yenileme ve dönüşüm yerleri olarak görülmektedir.
ARS Yapı olarak biz, yaptığımız projeler, güçlü insan kaynağı ve doğru planlama ile sizleri bu risklerden kurtarmak, rahat, güvenilir bir gelecek adına sağlam yapılar üretmek için varız.
1) Ülkemizdeki kentsel dönüşüm uygulamalarının hukuki anlamda ilk dayanağı 17 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5393 sayılı Belediye Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’dur.
Belediye Kanunu’nun 73. Maddesinde yapılan değişiklik ile “Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı” tanımlanarak belediyelerin, belediye meclisi kararlarıyla, eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore etmek, kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak veya deprem riskine karşı tedbirler almak amacıyla kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri” uygulayabileceği belirtilmiştir.
2) 2. Dayanak ise 31 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de de yayımlanarak yürürlüğe giren 6306 Sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun”dur. Afet meydana geldikten sonra "yara sarma" değil de, "yara almama" anlayışı ile hareket edilmesi esasına dayanan kanunun temel gerekçelerinden biri, ülkemizde deprem, sel, heyelan vb. doğa olaylarının afete dönüşmesini önlemeye hizmet edecek adımların acilen atılmasıdır.