Bugün hala sağlıksız, güvenilir olmayan yapı stokuna ve yerleşim alanlarına sahip kentlerde yaşadığımız bir gerçektir. Bu nedenle
kentlerimizin barındırdığı risklerin ortadan kaldırılması, sağlıklı ve yaşanabilir kentlerin inşa edilmesi, öncelikle riskli yapıların bertaraf edilmesi ile mümkün olacaktır.
Deprem Testi, sağlıksız, güvenilir olmayan yapı stoku ve yerleşim alanlarının tespit edilmesi açısından önemlidir.
Binasının olası depremlere karşı dayanıklılığını ölçtürmek ya da depremler sırasında binasının alabileceği hasarı öğrenmek isteyen bina sakinleri site ya da bina yöneticisinden, bu analizin yapılmasını talep edebilir ve deprem testleri inşaat sektörüne hakim, bu konuda yetkin firmalar tarafından gerçekleştirilir.
Deprem Testi Hizmetleri için ARS Yapı’ya gelin, Kaliteli Deprem Testi hizmetlerimizden siz de yararlanın.
Resmi Gazetede yayımlanmış Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği kapsamında, yetkilendirilmiş tüm özel kuruluşlar deprem testlerini düzenler ve organize ederler. Yönetmelik kapsamında detaylarıyla açıklanmış maddeler sayesinde, firmalar raporlarını oluşturarak, binanın durumu hakkında bina sakinlerini bilgilendirirler.
Yedi kez revize edilen Yönetmelik, en son 18 Mart 2018 son düzenlemesiyle Resmi Gazetede yayınlandı ve 1 Ocak 2019’da yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin revize edilmesinin nedeni ise, ülkemizdeki yapı modellerinin çeşitlenmesi ve binalarda kullanılan malzeme türlerinin artmasından dolayıdır. Her geçen gün giderek sayıları artan hasarlı binaların ise çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalmaları da Yönetmeliğin revize edilmesi ve detaylandırılmasının diğer nedenlerindendir.